BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 26, 2010

Abortion

sekian lama ak xbuat post.,.hik3x..sbb bz exam dan bz balik kg..huhu..haritu time new year ak nk tulis..tapi segan lah pulak..

last week omei dan mariyanti bentang pasal abortion..sedih sangat2.

abortion ni rupanya bukan sekeji namanya..malah sgt2 keji dan kejam..bayangkan la surgery vacuum ke ape ntah nma dy..29 kali lagi kuat dari vacuum yg kita guna kt rumah digunakan untuk sedut baby tu..da la baby tu hidup2..mmg putus kepala..hancur la..tercabut sane sini..

kadang yg pakai saw forcep kot..dy masukkan besi tu dalam rahim n kepit je mna sempat then cabut2 sampai habis..ada yg buat even dah 23 weeks..

keji sangat..baby tu dah de brain..dah de skin..nerves system pon dah de..konfem2 dy sakit...so kepada sesape nk buat abortion..pkir2 la..sanggupkah anda menganiaya anak anda?bunuh dengan sekejam ni??..

pastu ade lak yg jenis saline salt kot..doktor suntik salt tu masuk dlm amnion sac..then baby tu swallow..this consequencely poison the baby and he or she will die..kesian la..kne racun..ak pon cer la kt faiz..sodih2 faiz tu,,

6 comments:

zue anak sudin said...

boh...siannya. sedih aku.

doktor mana la yg kejam macam tu.

nur syakirin~ said...

kau la yg nk wat abortion time interview mARA! ni nk marah ni!

hans said...

maaf kalau tersalah topik tapi nak minta tolong vote entry saya bernombor 19 di blog www.denaihati.com

senang2 leh tgok dkt entry nih

thanks dan suruh lah member2 kamu vote juga entry no 19 tau...hehehe

Nur Amira said...

hahha..syak ak da insaf lepas ak tau betapa kejinya abortion..abortion xsemudah ejaannya

ザ-sylver-shooter said...

perghh..saket siut.....
U kalo dah ade bf nnti hati2 tau..



..ke dah ade??:P

Nur Amira said...

xde la..punca abortion is done sbb dorg tatau mcm na kejamnya dy, sbb stigma n desakan msykat, sbb no parents n spouse support..
to sylver shooter: dont worry,i will never kill my child. Amin.